راهکار اساسی و کلیدی در تربیت کودکان


7 راهکار کلیدی که با قراردادن در تربیت فرزند دلبندتان نتایج فوق العاده ای خواهند داشت در ادامه متن بیان می شوند.
1- تعریف و تمجید وتحسین و پاداش
باارزش و بهترین پاداش برای کودک تعریف، تمجید، تحسین و محبت شما می باشد.
دقت داشته باشید که استفاده از اسباب بازی و خوراکی های رنگارنگ و... برای پاداش به کودکان اجباری والزامی نیست و همین دیده شدن ها توسط شما اکثرا حال و احوالشان را خوب کرده وکفایت میکند.
2 - تاکید و ثبات قدم و استمرار
در زمان هائیکه مقرراتی را برای کودک تعیین مینمایید.
دقت کنید که نباید آن را با اغماز و به سادگی تغییر دهید و مراقب باشید هیچ کسی نباید آن را نقض و یا وتوو کند.
3 - قانون گذاری وبرقراری روال معین و روتین
جدی و مهمترین اصل در برقراری روال معین در زندگی کودکان، برنامه ریزی های اساسی و کامل و حتی تعیین وقت دقیق خوابیدن، بیدار شدن و غذا خوردن و بهره برداری از لوازم دیجیتال و حتی فضای مجازی و گوشی و بازی های رایانه ای است.
4 - مسئولیت پذیری
به کودکتان امکان آنرا بدهید کارهای کوچک را خودش به تنهایی انجام دهد تا اعتماد به نفسش با شرایط بهتری پرورش یابد و مهارتهای زندگی و تواناییهای اجتماعی در او تقویت گردد و اینگونه در آینده به موفقيت های بیشتر و بهتری خواهد رسید.
توجه: لطفا حرمت نفس و عزت نفس کودک دلبندتان را تقویت کنید و اگر نمیدانید چگونه، در بخشهای دیگر سایت ( Drmahdikhanloo.com ) فرا بگیرید.
5 - تعیین حد و مرز مشخص
با تعیین حد و حدود از قبل تعیین شده برای فرزندتان مشخص کنید از وی چه خواسته و انتظاری دارید و محدوده آزادی عمل او کجاست تا بداند که چه باید نباید هایی را باید مراعات کند که بعدا دچار تنش نشود.
6 - برقراری نظم و ترتیب
نظم یعنی نظارتی قاطعانه و عادلانه اما با کمی اغماز و چشم پوشی...!
برای برقراری نظم و انضباط راههای گوناگونی مانند قاطعیت در صحبت کردن یا هشداری ساده وجود دارد اما خوبست کمی هم گاها همکاری کنیم تا نظم و انضباط بصورت وسواس گونه ی استرس و اضطراب آنها را نیازارد و حدالمقدور هر از چند گاهی کمکشان کنیم تا محیط اطراف یا اتاقشان را جمع و جور کنند و اینکار را برایشان بصورت بازی گروهی درآوردید تا با لذت انجام دهند و برایشان بجای عذاب آور بودن لذتبخش باشد.
7 - انتظارات
بهتر اين است که به بچهها بگویید چه انتظاری از آنان دارید و چه رفتاری را بیشتر میپسندید تا آنگونه رفتار کنند و با فرض انجام آن خواسته با پاداش از آنان حمایت کنید.
این پاداش فقط پول و اسباب بازی و... نیست و گاها توجه شما و دیده شدنشان توسط پدر ومادر و اطرافیان برایشان بسیار ارزشمند و راهگشا خواهد بود...
دکترحسین مهدیخانلو
دکتر حسین مهدیخانلو
معروف به دکترمحیی، روانشناس و رواندرمانگر، مشاور فردی و خانوادگی، روانشناس و مشاورخانواده، مشاور برخی از مدیران و مسئولین، مشاور و تسهیلگر روابط فردی واجتماعی، مدرس اصول وفنون مذاکره، مدرس ومشاور ارتباطات حضوری و غیرحضوری مدیران روابط عمومی، مدرس اصول و روشهای زندگی شاد وخانواده موفق باآموزه های دینی وتعالیم الهی، مبدع و مدرس دوره شگفت انگیز اکسیرموفقیت در زندگی شاد و کسب وکار موفق، دوره چله ی گشایش وموفقیت در زندگی، دوره چله ی شفا بيماري ها بدون دارودوا، دکترای روانشناسی بالینی، مشاورمدیران ارشدصنایع وسازمانهای خصوصی و دولتی، مشاورمدیران شهرکهای صنعتی وصنایع، عضو انجمن نانو، عضو انجمن مخترعین، عضو انجمن نخبگان کشور، نویسنده کتاب سرنوشت را میتوان از سرنوشت، دارای پروانه کوچینگ D.A.S از انگلستان، دارای مدرک(D.B.A) از وزارت علوم، عضونظام مشاور مدیران ومسؤلین کشوری ولشکری ازسال 76 تاکنون، جوانترین مدیر برگزیده ی شهری در ۲۰ سالگی، مشاور کسب وکارهای نوین باتوجه به فرآیند تحلیل افکار واندیشه و شرایط روز جامعه